Vilniaus senamiestis Los Andžele

Tai gerai, Matthias fotografuoja, nuotraukas apdoroja ir net anglišką komentarą parašo! Aš jam labai dėkinga 🙂  Mažiausiai, ką aš galiu padaryti „fanams“ 😀 Lietuvoje atradusi laisvą minutę, parašyti kažką lietuviškai. Gerai būtų ir kitom kalbom, bet tada reiktų daugiau galvoti…  Tam nėra laiko!!! :DD Na dar galiu pasistengti užtikrinti, kad galima būtų komentuoti, nes Indrė taip norėjo. Na va, pirmasis trukdis, viryklė sako, kad pica jau iškepė! Taip – pica, kaip amerikoniška! Ir dar veganiška! Oh my god, kaip Los Andželiška! Mhm, dar niekur Amerikoje nemačiau tiek sportuojančių, perkančių chia sėklas bioparduotuvėse ir šviežiai spaustas sultis ūkininkų turgeliuose, kurių irgi būna vos ne kiekvienam rajone (nors rajonas, dydžio atžvilgiu, čia ne tas pats, kas Fabijoniškės).

 

Tebūnie tai buvo įžanga. Prie tų temų, manau, tikrai dar teks grįžti ir išplėsti. O dabar tada apie šį savaitgalį, iš kurio Matthias ir paskutines nuotraukas sudėjo. Šeštadienį buvome Silver Lake. Tai vienas iš rajonų. Apie jį jau skaičiau, kai dar buvome Vokietijoje ir kai žiūrinėjau, kur galėtumėm gyventi. Žodžiu, buvo prirašyta, koks ekstravagantiškas tai rajonas, kiek daug ten galima prisižiūrėti neįtikėtinėčiausiai (krūtai) apsirengusių žmonių, visokių individualistų ir kad ideali vieta gerti kavą ir daryti people watching (žmonių stebėjimą). Tai aš skaitydama net pagalvojau, „na jo, mes irgi krūti, bet gal nuolat tokioj aplinkoj gyventi būtų ir per keista, tuo labiau įdomu, kas ten sukasi tų visų individualistų galvose, ar rastumėm ką nors bendro, ar būtų tik nejauku“. Būnant čia ir „važiuojant“ kamštyje penkių eilių į vieną pusę greitkelyje, paaiškėjo, kad šis rajonas šiaip ar taip mums per toli nuo Matthio darbo vietos. Tad nusprendėm, kadangi jis jau toks ekstravagantiškas, apsilankyti ten savaitgalį. Likom tikrai nenusivylę! Pirmiausia, labai daug fainų kavinių, praktiškai į kiekvieną norisi užeiti ir išbandyti, ką jie ten sveiko (!) ar hipsteriško siūlo 😀 Matthias susigundė atstovėti eilėj prie kavinės Ingelligentsia, kuri papuolė į Airbnb rekomenduojamų apskritai viso Los Andželo lankytinų vietų trisdešimtuką. Taip – cappuccino – numeris 1 in town! 🙂  Prieš tai visose kitose kavinėse būdavo baisūs (vertina Matthias). Plius susipažinom su lietuvaite, kuri ten sėdėjo ir ruošė pranešimą nuotolinėms studijoms Lietuvoje, o čia ji, kaip ji pati sakė, modeliuoja. Iš pradžių dar pagalvojau, hmm, ką ji modeliuoja, kažkokias strategijas ar pastatus, bet įvertinus ūgį, figūrą ir akių spalvą greitai daėjo, kad ne, ji – modelis. Antra, visokių hipsterių, modistų ir panašių barzdočių ten, kaip Matthias pasakė, „ne daugiau nei Vilniaus senamiestyje“! Žodžiu, maloni aplinka, gražūs žmonės, nuo šaligatvio kalvose tolumoje matosi Holywood ženklas ir Griffith observatorija. Daug šunų! Deja hipsteriai čia mėgsta huskius…. Vargšai šuniukai, čia juk ištisus metus taip karšta! Su vienu iš jų Gabija ir susidraugavo kavinėje. Kalbant apie šunis, ten matėme jiems net 2 parkus: vienas tik mažiems šuniukams, kitas – tik dideliems. O parke, į kurį šuniukams negalima, Gabija nuropojo prie kito vaikučio vežimėlio ir taip mes susipažinome su labai malonia gėjų porele, kurie augina metukų sūnelį River. Va taip. Dabar Silver Lake paveikslas pilnas 😀

 

Beje, gyventi čia būtų labai šaunu ir ne keista! Tos mintys apie bendraminčius – pernelyg siauros. Čia yra pilna visko ir visokių.

 

Sekmadienį buvom Kalifornijos mokslo centre (California science center). Tai tik labai trumpai. Didžioji dalis parodų – nemokama. Bet viskas gal jau šiek tiek pasenę. Matosi, kad labai mėgstama vieta praleisti laiką su vaikais, savaime suprantama. Daug visokių dalykėlių, kuriuos galima patiems išbandyti, kad suprastum, kaip kokie gamtos ar mokslo principai veikia. Bet mes tai tik prašokome viską. Ilgiau buvome toje parodoje, kur žmonių kūnai plastinuoti (Body Worlds Pulse). Iki šiol galvojau, kad tai truputį kraupoka. Bet parodoje pamatėm, kad ten ne tik kasdienės scenos iš tų kūnų suformuotos (kaip šokis ar pokerio žaidimas, o beje ir lytinis aktas), bet kiekvienai organų sistemai skirta salė ir tenai tie organai jau detaliau pristatyti, žodžiu tikras lobis medicinos studentams, man būtų buvę mega lengviau mokytis turint tai prieš akis! Aišku tik klausimas, ar medicinos studentus ten su kokia lengvata įleidžia, nes 20 dolerių būdama studentė gal ir nebūčiau mokėjusi. O kita muziejaus pažiba – JAV erdvėlaivis „Endeavour“ pabuvęs kosmose, jei neklystų, 19 kartų. O jo įgulos atliko visokių misijų, daugiausia – tobulinant tarptautinę kosminę stotį.

 

Na ir dar turbūt turiu paliesti temą, kurios tikrai laukia močiutė Audronė ir gal dar pora jaunųjų mamyčių 😀 😀 Gabutė Gabutė Gabutė! Kadangi Gabutę jau reikia ruošti į lovytę – labai trumpai. Šiandien pirmą kartą buvo pakirpti plaukai!!! Ale grifką padariau, kad plaukai į akis nelįstų, nes visos kitos priemonės buvo apvalgytos 😀 O Vykinta žino, kaip negaliu žiūrėt į ant akių kabančius plaukus, man gaila net terjerų! 🙂  O kūdikio regos vystymuisi, manau, ir nesveika. Pažiūrėjau internete, kaip tiesiai ir greitai nukirpti, padariau vieną klaidą ir dabar Gabija puikiai pritaptų Silver Lake rajone 😀 😀

 

Labanakt!!!

Translate »